قیمت ورق روغنی

ورق روغنی چیست؟ کاربردها و انواع آن

مواردی که به آن خواهیم پرداخت:

ورق های فولادی به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می‌شوند، به ورق تولید شده به روش نورد سرد، ورق روغنی گفته می شود که دارای استحکام زیادی است و کاربرد های خاص خود را نیز دارد.

ورق روغنی پس از اتمام مراحل تولید اولیه، تحت فرآیند سرد شدن در دمای اتاق و سپس بعد از آن تحت نورد حرارتی قرار می گیرد. و سپس در آخر جهت صاف و درخشان کردن ظاهر آن عملیات آنیلینگ و روغن‌کاری روی آنها صورت می گیرد.

ورق روغنی بر اساس آلیاژ اولیه و ویژگی های مکانیکی که هر کدام دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد و قیمت ویژه خود را دارد. تفاوت ویژگی‌های مکانیکی این ورق‌ها از تفاوت آلیاژ و جزئیات فرآیند نورد سرد نشات می گیرد که ورق ها تحت تاثیر آنها قرار می گیرد.

انواع ورق روغنی عبارتند از:

ورق معمولی ST12: پرکاربرد ترین ورق روغنی شناخته شده ورق معمولی ST12 است که در حین پرکاربرد بودن پایین ترین کشش را نیز دارد. خمکاری این ورق تا ۴۵ درجه بوده و قابلیت جوشکاری و برش‌کاری نیز دارد. قیمت ورق ST12، ارزان‌تر از دیگر انواع ورق‌های روغنی است. درصد آلیاژ های  کربن، منگنز و فسفر ورق معمولی ST12 نسبت به دیگر انواع ورق‌های روغنی بیشتر است.

ورق روغنی نیمه کششی ST13: کشش این ورق نسبت ورق ST12 بیشتر است. این ورق با عمق پرس کاری کم، و در تولید آن دسته از محصولات که به شکل دهی متوسط نیاز دارند استفاده می شود. علت نرمی بیشتر این محصول نسبت به ورق ST12، درصد بیشتر کربن است که دو سوم ورق ST12 می باشد.

ورق روغنی فوق کششی ST14: ورق روغنی فوق کششی ST14 خاصیت نرم تر و کشسانی بیشتری نسبت به بقیه انواع ورق روغنی دارد به همین دلیل در صنایعی که نیاز به پرسکاری عمیقی دارد مورد استفاده قرار می گیرد. درصد گوگرد در این نوع ورق نسبت به انواع دیگر آن کمتر است.

از جمله انواع ورق روغنی فرعی می توان به ورق ST16، ورق‌های لعاب‌پذیر یا EK2 و ضدسایش یا QSTE اشاره کرد که هر کدام کاربرد های خاص خود را دارد.

به طور کلی ورق روغنی کاربرد های فراوانی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

صنعت لوازم خانگی دکوراسیون داخلی مانند: اجاق گاز، ماکروویو، یخچال، ماشین لباس‌شویی و ظرف‌شویی. تولید انواع میلگرد، تسمه، میله، لوله، پروفیل، صنعت ساختمان سازی و خودروسازی، ساخت تابلوهای تبلیغاتی، تولید تجهیزات کشاورزی، ماشین‌های چمن‌زنی، ساخت مخازن آب و سوخت و ساخت فایل‌ها و کمدهای فلزی.

 

 

نکات مهم در هنگام خرید ورق روغنی

برای انتخاب بهترین و باکیفیت ترین ورق روغنی و همچنین خریدی به صرفه و راحت باید نکاتی را مد نظر داشته باشید. در این قسمت ما به شما عزیزان مواردی را ارائه می دهیم که می تواند در این راستا برای شما راهنما باشد.

  1. اولین مورد این است که شما باید بدانید ورق روغنی چیست و چه کاربردی می تواند داشته باشد.
  2. دومین مورد این است که شما باید به کاربرد مد نظرتان توجه داشته باشید یعنی اینکه تمامی عرض و طول وضخامت مورد نیازتان برای تولید محصول نهایی را بدانید و مورد بررسی قرار دهید.
  3. مورد سوم اینکه انواع ورق روغنی در بازارهای فولادی را بشناسید و این موضوع را بررسی کنید که ورق مد نظر شما جز کدام یک از دسته های ورق روغنی می باشد.

به طور مثال: ورق های روغنی را از نظر پرداخت سطح، کیفیت و خواص مکانیکی به سه دسته تقسیم بندی می کنند. که هر کدام از این ورق ها در موقعیت و کاربرد خاص خود بهترین کیفیت را داشته و مناسب با جایی است که مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین نمی توان گفت که بهترین ورق روغنی کدام است؟ زیرا این ورق ها بسته کاربرد خود کیفیت بالایی نیز دارند.

  1. مورد بعدی که شما باید هنگام خرید ورق روغنی به آن توجه داشته باشید این است که: ورق روغنی در چه صنایعی کاربرد دارد؟ دانستن این موضوع از این جهت حائز اهمیت می باشد که شما با توجه به محل استفاده می توانید گرید ورق روغنی را با کیفیت مطلوب انتخاب نمایید.
  2. هنگام خرید ورق روغنی شما باید لیستی از کارخانه های تولید کننده این ورق را در اختیار داشته باشید و متناسب با کیفیت و گرید تولید شده و همچنین قیمت مناسب این محصول، کارخانه مد نظر خود را انتخاب نمایید.
  3. بعد از در نظر داشتن کارخانه های تولید کننده ورق روغنی باید به بررسی اینکه کارخانه مد نظر چه ابعادی از ورق های روغنی تولید می کنند، بپردازید.
  4. مورد هفتم اینکه اطلاعات مربوط به نرمی و خشکی ورق روغنی را داشته باشید.
  5. با استفاده از الگوی زیر وزن ورق مد نظر خود را محاسبه نمایید.

طول ورق (m) × عرض ورق (m) × ضخامت ورق (mm) × چگالی ورق = وزن ورق

  1. در آخر اینکه قبل از هر گونه خرید از قیمت روز ورق روغنی مطلع شوید.

این کار را می توانید با مراجعه به وب سایت های معتبر و مرجع که قیمت ها را روزانه اعلام می نمایند، انجام دهید.

ورق روغنی در چه مواردی استفاده می شود؟

از جمله کاربرد های ورق روغنی می توان موارد زیر را نام:

استفاده در ساخت اگزوزهای خودرو، استفاده درساخت لوازم خانگی نظیر اجاق گاز، یخچال، ماشین لباس شویی، ظرف شویی، استفاده در صنعت خودروسازی ، ساخت ورق های ضد سایش برای قطعات ماشین، مورد استفاده در صنعت رادیاتور سازی و … و دیگر مواردی که در فوق به طور کامل ذکر شد.

آشنایی با اصطلاحات رایج در مورد ورق روغنی

در این مقاله شما را با ورق روغنی آشنا کردیم. شما مخاطب عزیز باید بدانید که در بازارهای فولادی اصطلاحات رایجی در رابطه با ورق روغنی وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست. به عنوان مثال: ورق روغنی به روش نورد سرد تولید می شود و به عنوان ورق سرد نیز شناخته می شود. این ورق درسایزها و گرید های مختلف تولید می گردد مانند:  St12 ، St13 ،  St14 ، St37 و St44  و EK2 – EK4 که هر کدام در جای خاص خود کاربرد ویژه ای دارد. جالب است بدانید که تفاوت آلیاژ های موجود در این ورق ها موجب تفاوت گرید های آن شده است و این موجب میشود مشخصات مکانیکی ورق دچار تغییر شود.

وزن ورق روغنی با استفاده از فرمول ( طول ورق (m) × عرض ورق (m) × ضخامت ورق (mm) × چگالی ورق = وزن ورق) محاسبه می شود، که به این منظور شما باید از طول، عرض، ضخامت و چگالی ورق روغنی اطلاعات داشته باشید تا بتوانید وزن ورق روغنی مد نظر خود را به دست آورید.

مواردی که ذکر شد برخی از اصطلاحات رایج در رابطه با ورق های روغنی است که تا حدودی می تواند راهنمای شما باشد و شما را در زمینه شناخت ورق های فولادی راهنمایی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

keyboard_arrow_up