ورق گالوانیزه چیست؟ انواع و کاربرد آن

ورق گالوانیزه چیست؟

محتوای جدول

 ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه یکی از پرکاربرد ترین ورق های فولادی است که از فولاد عادی با پوشش لایه هایی از روی، آلومینیوم و یا دیگر آلیاژ ها ساخته می شود. فرایند گالوانیزه به معنای پوشش دادن فولاد با لایه های فلزی حاصل از ترکیبات فلزی است. این ورق به دلیل خواص ویژه ای که دارد بسیار پر کاربرد بوده و در صنایع مختلفی از جمله: صنعت ساختمانی، خودروسازی، لوله سازی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

جنس فلزی موجود ماده ای با مقاومت زیاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی است و این موجب شده است که ورق گالوانیزه انتخاب مناسبی برای صنایع گوناگون باشد.

در برخی موارد ورق گالوانیزه را آهن گالوانیزه نیز می نامند. همانطور که میدانید ورق های فولادی به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می شوند. ورق های نورد گرم بعد از تولید طی یک فرآیند خاصی، گالوانیزه می شوند، یعنی در طی این فرآیند یک لایه نازک از جنس فلز روی بر سطح خارجی ورق گالوانیزه توسط متخصصین کشیده می شود.
ورق های گالوانیزه نیز در سایز ها و ابعاد مختلفی تولید می گردند و قیمت این ورق در ابعاد مختلف آن متفاوت است. در ادامه این مقاله به بررسی تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در سال 1403 خواهیم پرداخت.

تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در سال 1403

قیمت ورق گالوانیزه همواره تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون: قیمت مواد اولیه، هزینه های تولید، میزان عرضه و تقاضا، نرخ تورم و سیاست های داخلی و خارجی کشور قرار دارد.

در بررسی روند تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در سال 1403، ورق گالوانیزه هفت الماس در سایزهای 1/5 و 1/25 با عرض یک میلی متر بیشترین خرید را داشته است.

این آمار نشان می دهد که در فصل بهار 1043، قیمت ورق گالوانیزه با نوسان شدیدی رشد یافت و این افزایش قیمت موجب شد تقاضای خرید برای این کالا زیاد شود. به طورکلی در اردیبهشت ماه شاهد کاهش تقریبی 2 هزار تومانی برای هر کیلو گرم از این ورق بودیم.

با ورود به ماه خرداد این نوسان قیمت به ثبات خود رسید و شرایط خرید با قیمت مقرون به صرفه آغاز شد.

انواع ورق های گالوانیزه، گریدها و ویژگی ها

همانگونه که میدانید ورق گالوانیزه در گرید های مختلفی با ویژگی، خواص و کاربرد های منحصر به فرد خود تولید می شوند.

انواع ورق های گالوانیزه، گریدها و ویژگی ها

مشخصات ورق های گالوانیزه بر اساس استاندارد های مختلف، می تواند متفاوت باشد. موارد زیر می تواند راهنمای خوبی در مورد مشخصات ورق های گالوانیزه باشد.

  • ترکیب آلیاژ: آلیاژ های موجود در ورق گالوانیزه مانند روی و آهن از جمله موادی هستند که از ترکیب آنها در ساخت ورق گالوانیزه استفاده می شود.
  • ضخامت ورق: ضخامت ورق بر اساس اینچ و یا میلیمتر اندازه گیری می شود.
  • ویژگی‌های مکانیکی: ویژگی های مکانیکی ورق شامل: استحکام تسلیم، استحکام کششی و طولانی شدن است که حایز اهمیت می باشد.

ویژگی‌های خوردگی: از مهمترین ویژگی های ورق های گالوانیزه، مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی و همچنین داشتن عمر مفید در محیط های مختلف است.

  • نوع رویش (Spangle): سطح ورق گالوانیزه می تواند بر اساس نیاز مشتری تنظیم شود. که گلبرگ های روی سطح درشت باشد یا کوچک.
  • پوشش‌های سطحی: عملیات پوشش دهی شامل: روغن کاری و یا پوشش های آلومینیومی موجود بر روی ورق گالوانیزه تاثیرات زیادی بر خصوصیات سطحی و مقاومت در برابر خوردگی دارد.
  • استانداردها: گرید های ورق گالوانیزه باید مطابق با استانداردهای رسمی و مربوطه مانند: ASTM، EN، JIS تولید شوند.
  • کاربردها: از جمله ویژگی های ورق گالوانیزه کاربرد های مربوط به هر گرید است که باید از آن اطلاع داشته باشید.
  • تست‌ها و گواهی‌نامه‌ها: تست های کنترل کیفیت و همچنین گواهینامه های محصول باید مورد بررسی قرار گیرد.
  • اندازه و بسته‌بندی: اطلاعاتی مانند: اندازه و نحوه بسته بندی ورق های گالوانیزه می تواند در انتخاب مناسب برای مشتریان حائز اهمیت باشد، بنابراین باید به این موضوع توجه داشت.

کاربرد ورق گالوانیزه در صنایع مختلف  

ورق های گالوانیزه در گرید های مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال از این ورق ها در تولید محصولاتی مانند:

سینی ها و نردبان های کابل مورد استفاده در صنایع، لوله های فولادی برق به کاربرده شده در صنایع،  لوله های بخاری و کانال های کولر مورد استفاده در منازل، شیروانی مورد استفاده در منازل و همچنین لوله های آب مورد استفاده در محل های گوناگون و… استفاده می کنند. همچنین در تمام وسایلی که ممکن است آهن در آنها دچار خوردگی و زنگ زدگی شود و خسارت به بار آورد، استفاده می گردد.

کاربرد ورق گالوانیزه را در صنایع مختلف مانند: صنعت خودروسازی، ساخت و ساز و صنعت تولید لوازم خانگی به وضوح بیشتری می توان دید.

از ورق های گالوانیزه به دلیل داشتن سطح صاف و براق و یکنواخت، در تولید و ساخت انواع کابینت و قفسه آشپزخانه، بیلبوردها، تابلوهای تبلیغاتی، پانل‌های ساندویچی، سقف، یخچال، تابلوهای راهنمایی، شیروانی منازل بهره می برند.

از دیگر کاربردهای آن، به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر کلیه عوامل خوردگی، برای تولید بدنه و قطعات خودرو، صنایع حمل و نقل و کشاورزی، سیستم‌های خنک کننده، دستگاه‌های تصفیه هوا، مصارف خانگی، صنعت کاغذ و لوله، تانکرهای ذخیره و بشکه‌ها از آن استفاده می شود.

فراموش نشود که ورق های گالوانیزه توان مقاومت محصول تا 30 سال را دارد و آن را از هر گونه خوردگی و زنگ زدگی حفظ می نماید به همین دلیل این ورق بسیار پرکاربرد بوده و درخواست خرید زیادی دارد.

علاوه بر این، با استفاده از ورق های گالوانیزه نیازی نیست زمانی را اختصاص به رنگ آمیزی سطح ورق مورد نظر دهید، چرا که این محصول در انواع و رنگ های مختلف با عنوان ورق گالوانیزه رنگی نیز تولید می گردد که به دلیل داشتن رنگ های زیبا در سطح خود کاربرد های خاصی را نیز دارد.

کاربرد ورق گالوانیزه

نتیجه گیری

هدف ما از نوشتن این مقاله، آشنایی و شناخت بیشتر شما از ورق گالوانیزه است.
ورق های گالوانیزه از پرکاربرد ترین ورق های فولادی است که در سایز و ابعاد و گرید های مختلفی تولید می شوند و کاربرد های فراوانی نیز دارند.

عملیات گالوانیزه کردن این ورق ها موجب شده است مقاومت ورق بالا رفته و در عین حال سطح شفاف و زیبایی نیز داشته باشد.

از ورق گالوانیزه می توان در صنایع مختلفی همچون: صنعت خودروسازی، ساختمان سازی، صنعت مرتبط با نفت و گاز، صنایع دریایی، تولید لوازم خانگی، تجهیزات کشاورزی، بخش فولاد و انرژی، صنعت هوافضا و صنعت پزشکی، بهره برد.

قیمت این محصول همانند دیگر محصولات فولادی همواره دچار نوسان می گردد و ثابت  نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی بالا و پایین می شود. این عوامل می تواند شامل: هزینه های تولید، نرخ ارز و دلار، تورم موجود در بازار، قیمت مواد اولیه، سیاست های بازارهای فولادی داخل و خارج از کشور باشد که اینها عواملی هستند که نمیتوان آنها را به طور کامل پیش بینی کرد بنابراین جهت مشاهده قیمت روز ورق گالوانیزه باید به وب سایت های مرجع مراجعه نمود.

بیشتر بخوانید:

عدم‌النفع شرکت‌های فولادی از افزایش ۲ برابری نرخ برق چقدر است؟/ سود ۵ همتی فولادی‌ها از ابطال دستورالعمل افزایش نرخ خوراک گاز صنایع / میزان خودتامینی برق در صنعت فولاد به ۳.۵۰۰ مگاوات رسید

​​دنیای معدن: معاون اقتصادی و مالی مجتمع فولاد خراسان با اشاره به تاثیرپذیری صنعت فولاد از ابطال دستورالعمل افزایش نرخ

Read More
مهارت های من
طراح وب 50%
keyboard_arrow_up